luni, 21 iulie 2008

Apple Store se deschide saptamana aceasta in China

Ahead of the summer Olympics, Apple on Saturday will open the doors to its first retail store in China, a glass-enclosed high-profile shop situated in Beijing's newest retail development: the Village at Sanlitun.








Source

Mac vs PC in '96 - foarte tare!



Source

GPS pentru iPhone

Autor: Liviu Mihai

Dacă Steve Jobs nu a pus GPS pe iPhone, nu înseamnă că acesta nu poate fi adăugat ulterior. locoGPS este un modul GPS special dezvoltat pentru iPhone. Componenta care poate fi văzută în acţiune în filmuleţul de mai jos se conectează la portul serial al iPhone şi găseşte latitudinea şi longitudinea.



Pe baza acestor coordonate este afişată ulterior locaţia exactă, cu ajutorul lui Google Maps. Din această cauză, funcţionalitatea GPS-ului este limitată la zonele pentru care Google Maps are informaţii. România nu este printre acestea, dacă se întreabă cineva.



locoGPS are la bază cipul SiRF Star III şi costă 89 de dolari. Comercializarea propriu-zisă va începe în luna februarie. Poate până atunci, dacă avem noroc, Google Maps va avea şi străzile din Bucureşti măcar.



Sursa

GPS mai bun si copy/paste pe iPhone 3G: poate in curand



Sascha Segan, de la ExtremeTech, a avut ocazia sa stea de vorba cu Greg Joswiak si l-a intrebat despre cateva din functiile ce lipsesc din noul iPhone 3G.
GPS cu navigatieGPS-ul inclus in iPhone pare sa fie limitat de Google Maps. Asa ca, in acest moment, GPS-ul nu este de mare ajutor si nu ofera functiile pe care te-ai astepta sa le aiba: instructiuni de navigatie. Folosind Google Maps, iPhone-ul foloseste modulul GPS doar pentru a te localiza mai bine si pentru a iti arata in timp real pe unde mergi.Greg Joswiak (vice presedinte de marketing la Apple) a declarat ca s-ar putea ca dezvoltatorii companiei sa ne uimeasca cu ce vor dezvolta pentru navigatia GPS. Probabil ca Apple “gateste” un software mult mai specializat, motiv pentru care incearca sa restrictioneze accesul aplicatiilor dezvoltate de companii precum TomTom pe AppStore.Copy/paste pe iPhoneIn ceea ce priveste functia de copy/paste, functie dorita de marea majoritate a utilizatorilor de iPhone, Greg Joswiak a lasat sa se inteleaga ca nu prezinta o prioritate foarte mare pentru Apple, dar ca ar putea aparea in viitor.

Source